+ Relacionar la Vida

Proyecto Educativo, en favor de las Relaciones y la Salud
Premi Obertament a Projectes locals contra l'estigma 2016


Experiencia destacada en el encuentro de Ciudades Educadoras, Gandía 2013“Relacionar la Vida” és un projecte, inicialment, d’aproximació i coneixença de l’àmbit de la salut mental creat per alumnes de 5è o 6è de la ESO, i d’integració i participació per a les persones que pateixen una malaltia, dins l’àmbit escolar. 
Per aquesta raó el projecte ha estat definit des dels seus inicis com a co-creatiu, ja que l’objectiu era bidireccional i establia una relació on ambdós col·lectius tenien grans valors per aportar l’un a l’altre, a partir de la seva experiència, que s’ha manifestat mitjançant la creativitat.

Al llarg de vàries sessions per trimestre, alumnes i adults es troben, per compartir i jugar, posant l'atenció en les relacions que tenim a la vida; quina sentim ha estat la nostra primera relació, què tenen en comú els nostres "moments feliços", com es relaciona la ciutat, i les darreres edicions de l'any escolar 2015/16, vam introduir des del joc, com és la relació entre sensació, sentiment i pensament,... 

És a dir, a mesura que ha anat passant el temps, per una necessitat de continuar proposant coses noves, el taller ha anat per si sol prenent força en un espai per aprendre a gestionar, també, les emocions.

Les persones amb malaltia, o per ser més correctes, amb un diagnòstic, han acabat reconeixent-se com agents actius de canvi social, i gaudeixen amb alegria i compromís al taller.

A mans besades.